Yaz geliyor ve akşam yemeklerinde daha hafif şeyler yiyoruz . Hem doyurucu hemde lezzetli bir salata patates salatası . Her ne kadar beş çayı yanında tanısakta her öğün yenebilecek bir salata benim için :)
İlk önce işe patatesleri haşlayarak başlıyoruz ben patatesleri belirli büyüklüklerde kesip haşladım fakat kabuklarını soymadan . Size bir püf noktası patatesler haşlanırken daha lezzetli ve çabuk haşlanması için içine yarım çay bardağı sirke koymanız .
Ayrıca içine doğramak için yumurtalarımızı haşlıyoruz.
Patatesler haşlandıktan sonra küçük parçalar halinde doğruyoruz . Bir yandan da taze soğan , domates , salatalık , maydonoz , yeşil biberlerimiz ve haşladığımız yumurtaları doğruyoruz.
Üstüne kırmızı toz biber , tuz ve karabiber serpiyoruz.Ve zeytinyağı döküyoruz .
Hepinize afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder