Evlendiğim senedir Aşure yapıyorum , yapmaya çalışıyorum ama en çok içime sinen ve yemeye doyamadığımız aşureyi bu sene yapmak kısmet oldu .
Hafif ve rengi güzel oldu . Daha önce de bahsettiğim gibi ölçülü yapma huyum yok malesef 😔
Öncelikle aşuremizin daha çabuk pişmesini istiyorsak nohut , buğday ve fasulyemizi bir gece Öncesinden kabartmak gerek .
İçine eklediğimiz incir , Kayısı ve kuş üzümü gibi malzemeler aşuremizin rengini koyulaştırmasın diye önceden bu malzemeleri sıcak su ile dinlendirmek böylece suyu aşureye katmadığımız için Aşûrenin rengi daha güZel olacak .
Lezzet vermesi açısından aşûrenin içine portakal kabuğu rendeleyeliriz.
Ben içine neler mi koydum işte liste
•buğday
•nohut
•fasulye
•süt
•pirinç
•kuş üzümü
•kuru Kayısı
•kuru incir
•şeker
•bir tutam tuz
•file badem
•tarçın
•karanfil
•gül suyu
•Fındık
•ceviz
•tuzsuz Fıstık
Süslemek için ise nar .
Allah bütün Aşure pişirenlerin aşûrelerini kabul etsin inşallah ...
Bütün senemiz afiyetle geçsin 😘💜
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder