22 Şubat 2012 Çarşamba

ÇİPURA BUĞULAMA

Genelde küçük balık alıp kızartıyorduk .Eşim çipura almış ve buğulama yapalım dedik ve çok lezzetli oldu 
Sağolsun balıkları ayıklanmış getirmiş :)



Malzemeler :

2 tane ayıklanmış çipura
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük domates
1 adet iri limon 
1 adet büyük havuç

tuz , karabiber ve zeytinyağ

Balıkların altına soğanları ince ince doğrayıp dizdim. ayrıca havuç , domates ve patatesleride 
balıkların altlarını yerleştirdikten sonra tekrar içine limon , patates ve domates ilave ettim.üstünü kapatmadan tuz ve karabiber serptim. 
Balıkların üstlerini koyduktan sonra bol zeytinyağ döktüm ve büyük bir limonun suyuyla bir bardak suyu üstüne döktük .
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50-60 dk pişirdikten sonra 


Tadına doyum olmuyor .
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder