Severek yaptığım ve kayınbiraderim en çok sevdiği topcuklar :)
Yapılması ve yenilmesi pratik bir tatlı . Hemde yararlı ...
MALZEMELER
3 tane elma
2 tatlı kaşığı tarçın (Tercihe göre daha az konulabilir )
1 su bardağı şeker
Hindisan cevizi
1 paket petitbör bisküvi
YAPILIŞI
Elmaların akbuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz ve tencereye akatarıyoruz .Üstüne tarçını ve şekeri ekleyip elmaları pişiriyoruz . Ve soğuması için bekletiyoruz. elmalar soğurken petitbör bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz . (rondo yerine elimizde de parçalayabiliriz )
Elmalar soğuduktan sonra bisküvilerle karıştırıyoruz .Karışımdan küçük parçalar alarak küçük toplar haline getirip üstüne hindistan cevizi ekliyoruz ve servise hazır
Afiyet Olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder