23 Şubat 2012 Perşembe

Elmalı Toplar


Severek yaptığım ve kayınbiraderim en çok sevdiği topcuklar :)
Yapılması ve yenilmesi pratik bir tatlı .  Hemde yararlı ...


MALZEMELER 

3 tane elma
2 tatlı kaşığı tarçın (Tercihe göre daha az konulabilir )
1 su bardağı şeker
Hindisan cevizi 
1 paket petitbör bisküvi 


YAPILIŞI 

Elmaların akbuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz ve tencereye akatarıyoruz .Üstüne tarçını ve şekeri ekleyip elmaları pişiriyoruz . Ve soğuması için bekletiyoruz. elmalar soğurken petitbör bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz . (rondo yerine elimizde de parçalayabiliriz )

Elmalar soğuduktan sonra bisküvilerle karıştırıyoruz .Karışımdan küçük parçalar alarak küçük toplar haline getirip üstüne hindistan cevizi ekliyoruz ve servise hazır 




Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder