8 Mayıs 2012 Salı

Taze fasulye ...

Uzun zamandır yemek tarifi paylaşamadım sizlerle .Vakit buldum ve bir tarifimle karşınızdayım.

Yaz geldi , taze fasulye pazarlara geldi ve tenceremizde pişti :) yazın taze fasulye vazgeçilmez bir sebze . Dolapta kaldığı hergün daha lezzetli oluyor.

Bende bugün taze fasulye pişirdim ve tarifi sizlerle ...

Yarım kilo taze fasulye
1 Adet orta boy soğan
5 - 6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 Adet orta boy domates
2 yemek kaşığı salça
tuz , toz kırmızı biber
ve su

Fasülyelerin uçlarını temizledikten sonra 2 ye veya 3 e bölüyoruz. Ve bir güzel yıkıyoruz . Soğanları yemeklik doğrayıp , zeytinyağında kavuruyoruz. Domatesleri de küp şeklinde kesip , soğanlarla kavuruyoruz. Sonra salçayı ekleyip çok az kavuruyoruz. sarımsaklarla fasülyeleri de ekleyip , 15 dk kavuruyoruz . Üstüne suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz . afiyet olsunnn...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder