2 Mart 2012 Cuma

Kahve hakkında bilmedikleriniz ...









Kahvenin keşfini büyük oranda keçilere borçluyuz. Efsaneye göre Etiyopyalı çobanlar, bir meyve yiyen keçilerinin hareketlendiğini gördü ve kahve bitkisini keşfetti.


Orijinal olarak kahve çekirdekleri yenilirdi; bu enerji topları Afrika kabileleri arasında çok popülerdi.


Kahve adı muhtemelen kahvenin üretim merkezi olan Güneybatı Etiyopya'nın Kaffa şehrinden gelmiştir.


Tüm tarihçiler kahvenin Yemen'e Habeşistan'dan geldiği konusunda hemfikir.


Kahve, içinde bulunan kafein sayesinde uyandırıcı ve canlandırıcı bir içecektir. Aynı zamanda konsantrasyona yardımcı olur. 


Yaygın inanışın aksine kahve baş ağrısına iyi gelir.


Victor Hugo, Voltaire, Andre Gide, Napolyon ve Atatürk kahveye olan düşkünlükleriyle bilinirler.


 Dünyadaki tüm kahve “kahve kuşağı” olarak bilinen bölgede yetişir burası Yengeç ve Oğlak Dönencesi'nin ortasındaki bölgedir.


1675 yılında İngiltere Kralı, kahvehanelerin insanların kendisine komplo kurmak için buluştuğu bir yer olduğunu öne sürerek kahveyi yasaklamıştır.


Kahve çekirdeği, kırmızı bir meyvenin içindeki tohumdur.


Kahve, petrolden sonra dünyada en çok ticaretinin yapıldığı ikinci üründür.

Çözünebilir kahvenin mucidi Guatemala'da yaşayan bir Belçikalıdır.

Espresso özel bir kahve türü ya da çeşidi değildir, yalnızca bir kahve hazırlama biçimidir.

Espresso üzerine su eklenerek hazırlanan Americano terimi 2. Dünya Savaşı sırasında kahvelerini bu şekilde içen Amerikan askerleriyle ortaya çıkmıştır.

Kahve çekirdeğini kötü kokuları alma konusunda son derece yeteneklidir. Kokuyu almak istediğiniz yere bir miktar çekirdek koyun.

Kahve posasını son derece zengin bir gübre olarak bitkilerinizde kullanabilirsiniz.

Köpeğinizi yıkadıktan sonra tüylerini kahve çekirdeği ile ovun; kahve pireleri uzak tutar.

Kafein bir insanı öldürebilir .Ama bunun için hızla 80 ila 100 fincan arasında kahveyi mideye indirmeniz gerekiyor. Denememenizi öneririz.

Beş fincan kafeinsiz kahve tükettiğinizde, bir fincan kahveye eşit miktarda kafein alırsınız.

Kahveye acılığını veren bileşen kahve değil, antioksidanlar.

400 dereceye geldiğinde kahve çekirdeğinin içinde bulunda yağlar ortaya çıkmaya başlar. Ne kadar çok yağ, o kadar güçlü tat demektir.

Kahve hazırlamanın çeşitli teknikleri var elbette: Cezveler, moka makineleri, filtre kahve demlikleri, espresso makineleri gün boyu mesai yapıyor.

Türk kahvesi çekildikten sonra hızla bayatlayabilir, dolayısıyla en hatırlı kahveniz yeni çekilmiş olanıdır.

Türk kahvesi ağır ağır pişirilmeli. Yine de yeterince köpük olmuyorsa, diğer fincandan kaşık ucuyla çalınabilir.

Dünya nüfusunun 2/3'ü kahve tüketiyor

Hazır kahvenin soğuk tüketilen hali Frappe, Yunanistan'da doğdu ve dünyanın dört bir yanında yazlara damgasını vurdu.

Azı karar , çoğu zarar Pek çok şeyde olduğu gibi kahve tüketimini dengede tutmak önemli.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder