15 Nisan 2012 Pazar

Burçlar ve özellikleri

Gezegen ve yıldızların insanlar üzerindeki etkilerini yorumlayan astrolojiye göre 12 burç bulunur.
Her burç bir gezegen tarafından yönetilir ve her birinin ait olduğu dört farklı element grubu vardır: Ateş, su, toprak ve hava.
Koç, Aslan ve Yay ateş; Yengeç, Akrep ve Balık su; Boğa, Başak ve Oğlak toprak; İkizler, Terazi ve Kova hava grubuna ait burçlardır.
Astroloji, gezegenlerin konumlarını ve bu burçlar üzerindeki etkisine bakar. Dönemleri inceler, doğum haritanızda sizi zorlayan dönemleri, fırsat zamanlarını gösterir.





Koç (21 Mart – 19 Nisan)



Gezegeni Mars, elementi ateş, uğurlu sayıları 1 ve 9, taşı elmas ve renkleri kırmızıdır.

Olumlu Yanları: Öncülük ve macera ruhu. Girişkenlik. Adam yönlendirme. Hedef belirleme özelliği. Yüksek Enerji. Engelleri aşabilme yetişi. Sınırlamalardan nefret. Liderlik. Dürüstlük. Hazır cevaplık. Canlılık.
Olumsuz Yanları: Egoizm. Kararları yıkmak. Kendini öne sürmek, ileri-ye çıkartmak. Alaycı, isyankar. Sabırsız. Saldırgan. Hiddetli. Ani çıkışlar
Koç Takım Yıldızı (Astronomi)
Koç takım yıldızındaki başlıca yıldızlar, Shedar, Ruckbah ve Dat el Cursa'dır. İlk dekanatta, Cassiopeia, ortada Cetus, sonda ise Perseus yer alır.

Koçlar öncü kişilerdir. Maceracı bir ruhları vardır. Son derece girişkendirler ve engelleri aşabilirler.
Kendilerini ön plana çıkarmaya çalışırlar. Alaycı, sabırsız, saldırgan ve isyankar olabilir, aniden hiddetlenebilirler. Egoları çok gelişmiştir. Hatalarını kabul etmezler ve bencil davranışlar sergilerler. Koç burçları çok pratiktirler. Hayatlarına canlılıklarıyla ve girişimcilikleriyle yön verirler. İlgilendikleri konularda oldukça yaratıcıdırlar. Başka insanların girmekten çekineceği projelere imza atmaktan hoşlanırlar. Başkaları üzerinde otorite kurmaktan hoşlanırlar. Özgürlüklerine çok düşkündürler. Aşırı kıskançtırlar. Sürekli hareketli olduklarından boş zamanlarını sosyal aktivitelere katılarak ve spor yaparak değerlendirirler. Bu sayede atletik ve alımlı vücuda sahiptirler

Boğa (20 Nisan – 20 Mayıs)

Gezegeni Venüs, elementi toprak, uğurlu sayıları 6 ve 4, taşı topaz ve renkleri pastel mavi ile liladır.

Olumlu Özellikleri: Pratik, güvenilir. Uyumlu, tahammüllü, güçlü değer yargıları var. Kararlı. Sanata ve güzelliğe düşkün. Güçlü istekleri var. Sıcak kanlı. Para sahibi olur. Duygulara önem verir.
Olumsuz Özellikleri: Tembel. Kendine düşkün. Statik. Sıkıcı. Yeterince esnek değil. Orijinalite eksikliği, înat-çı. Alıngan.
Boğa Takım Yıldızı (Astronomi)
Boğa takımyıldızının birinci dekanatında Orion takımyıldızı vardır. Ekliptiğin güneyinde Amos ve Homer'in yanı sıra, Rigel ve Bellatrix yıldızları bulunur. İkinci dekanatta Eridonus takım yıldızı bulunurken, son dekanatta ise, burçla özdeşleştirilen Auriga yer alır.

Boğalar sıcak kanlı insanlardır ve her ortama uyum sağlarlar. Güvenilir kişilerdir ve son derece pratiktirler
Boğalar çok tembel ve sıkıcı olabilirler. İnatçı ve yeniliklere karşı bir tavır sergileyebilir, alınganlık gösterebilirler.Boğa’lar maddiyata çok önem verirler. “Sahip olma” onların yaşam felsefesidir. İşlerine düşkündürler ve çok sabırlıdırlar. Başladıkları işleri disiplinli, metanetli ve sabırlı olmalarından dolayı sonuna kadar devam ettirirler. Fakat risk almaktan pek hoşlanmazlar, kendilerini emniyette hissetmek isterler. Güvenilir ve merhametlidirler. nsanlara yardım etmekten hoşlanırlar. Kararlı, güvenilir ve sıcakkanlı olduklarından çevreleri tarafından aranan insanlardır. Somut konulara karşı ilgililerdir. Bu sayede de ruhsal olarak doyuma ulaşmışlardır.Dikkatli olmalarından dolayı çok fazla hata yapmazlar ve fırsatları değerlendirmekte ustadırlar. Diğer burçlara oranla daha az hareketli olan Boğa’lar kilo almaya eğilimlidirler. Beslenmelerine dikkat etmedikleri takdirde kalın bir vücuda sahip olurlar.


İkizler (21 Mayıs – 21 Haziran)


Gezegeni Merkür, elementi Hava, uğurlu sayıları 5 ve 9, taşı turmalin ve renkleri sarı ile portakal rengidir.

Olumlu yanları: Uyumlu, entelektüel, çabuk kavrayan, mantıklı, konuşkan, canlı, sempatik, yeniliklere açık. Aynı anda bir kaç işi birden yapabilen.
Olumsuz yanları: Değişken, güvenilmez, iki yüzlü, kararsız, yüzeysel, dedikoducu, huzursuz, havai
İkizler Takım Yıldızı (Astronomi)
İkizler takımyıldızında, ekliptiğin güneyinde Lapus yani Tavşan bulunur. İkinci dekanatta yer alan Sirius'daki Büyük Köpek yıldızları, Mirzam, Mulphen, Wasen ve Adhora'dır. Son dekanda bir küçük köpek ya da kurt (Canis Minor) vardır. Procyon ve Al Gomeize de İkizler takımyıldızında bulunur.

İkizler insanı entelektüel, konuşkan, mantıklı, canlı ve sempatiktir. Yeniliklere açıktır ve genellikle birden çok işi aynı anda yapabilir.
İkizler, değişken olabilirler. Bu da güvensiz bulunmalarına neden olur. Kararsız bir yapıları ve huzursuz bir yanları vardır.İkizler insanları hızlı düşünüp hızlı hareket ederler. Tez canlıdırlar. Aynı an da birden fazla işle uğraşabilirler. Her işe kolaylıkla uyum sağlarlar. Fakat sürekli fikir değiştirirler. Bu sebeple değişik karakterli olmaları ile tanınırlar. İkizler insanlarını anlamak zordur; çok mutlu oldukları bir anda aniden mutsuzluğa kapılabilirler. Yanlış anlaşılmaya müsaittirler. Sürekli karar değiştiren İkizler insanları, uzun süreli çalışmalar yapamaz. Maddi konularda da değişkendirler. Bazen çok cimri olabilirken bazen çok bonkördürler. Hareketli olmalarından dolayı sağlıklıdırlar ve güzel bir fiziğe sahiptirler.



Yengeç (22 Haziran – 22 Temmuz)

Gezegeni Ay, elementi su, uğurlu sayıları 3 ve 7, taşı ay taşı ve amber, renkleri beyaz, gümüş ile mavidir.

Olumlu Yanları: Nazik,Hassas,Sempatik,Merhametli Düş gücü yüksek. Analık ve babalık duygulan güçlü. Vatansever. Yuva sevgisi. Israrlı. Becerikli. İyi eş. Tutumlu.Olumsuz Yanları: Aşırı duygusal. Züppe. Dağınık. Kuşkucu. Değişken. Kıskanç. Zayıf karakterli. Kendine acıma meyilli. Sabit olamamak. Değişken duygular.
Yengeç Takım Yıldızı (Astronomi)
Praespei, Yengeç takımyıldızı içinde yer alır. Birinci dekanatta yer alan ve Ursa Minor yani Küçük Ayı takım yıldızı olarak bilinen yıldız kümesinde günümüz Kutup Yıldızı bulunur. Ortada Ursa Major yani Büyük Ayı yıldız kümesi bulunurken, en önemli yıldızı Conopus olan Argo da son dekanatta yer alır.

Yengeçler nazik ve hassas kişilerdir. Evcimendirler ve ailelerine düşkündürler. Ayrıca hayal güçleri oldukça kuvvetlidir.Yengeçler zaman zaman aşırı derecede duygusal olabilirler. Değişken ve dağınık olabilirler. Ayrıca kendilerine acıma eğilimindedirler.Aşırı bir şekilde alıngan, hassas ve evhamlı olan Yengeç’lerin sezgileri oldukça kuvvetlidir. Sorumluluklarının bilincindedirler. Etrafındaki insanlardan da sorumluluk beklerler. Ayrıntılara önem verdiklerinden işlerinde başarılıdırlar. Aşırı duygusal ve duyarlıdırlar. Etkileşim içinde oldukları insanlarda duyarlılık ve iyi niyet ararlar. Kendilerini iyi hissettiklerinde yardımsever, sıcakkanlı, anlayışlı, neşeli düşünceli ve anlayışlıdırlar. Fakat hiç sebep olmaksızın alıngan ve somurtkan olabilirler. Arkadaşlarına değer verip sevmelerine karşın bunu pek belli etmezler. Sabırlı ve nazik olan Yengeç’ler tartışmalardan ve eleştirilmekten hoşlanmazlar








Aslan (23 Temmuz – 22 Ağustos)


Gezegeni Güneş, elementi ateş, uğurlu sayısı 5, taşı sarı safir ve pırlanta, rengi sarı ile turuncudur.

 Olumlu Yanları: Yüce gönüllülük. Cömertlik. Yaratıcılık. Babalık. Fedakarlık. Üstünlük. Yaratıcılık. Neşe. İyi organizasyon. Açık zihin. 
Olumsuz Yanları: Otorite. Diktatörlük. Zorbalık. Tantana. Züppelik. Tolerans göstermemek. Sabit fikirlilik. Kuvvet deliliği. Kendini beğenmişlik.
Aslan Takım Yıldızı (Astronomi)
Aslan takım yıldızının kalbinde 29° Aslan'da bulunan Regel ya da Regulus vardır. Bu takımyıldız kümesinin birinci dekanında Hydra, ortada Crater, üçüncü dekanda ise Corvus yani Büyük Karga bulunur. Sabit yıldızlardan, Algarab da Aslan takımyıldızında yer alır.
 
Aslanlar son derece cömert ve fedakardır. Yaratıcı ve üstündürler. İyi organizasyonların ardından bir aslan burcu çıkması şaşırtıcı olmayacaktır.
Aslanlar kendileriyle çok övünebilir, kendilerini çok beğenebilirler. Gösteriş ve güç meraklısı olabilirler ve diğerlerinin üzerinde otorite kurmak isteyebilirler. Önderlik ve diktatörlük yapmaktan hoşlanan Aslan’lar, çevresindeki insanların hayatlarını da onlar adına planlamak isterler. Her şeye karışırlar. Mağrurdurlar. Emir almaktan hoşlanmaz ve yönetmeyi çok severler. Organizasyon yapmaktan hoşlanırlar. Herkese söz hakkı verirler fakat en son sözü kendileri söyleyerek isteklerini başkalarına kabul ettirmeye çalışırlar. Çevresiyle ilgilidir ve yardım etmekten hoşlanırlar. Merhametli, neşeli, sevecen ve iyimserdirler. Kendilerine hatalı davranılsa bile dostane tavır sergilerler.Çalışmaktan hoşlanırlar ve iş konusunda başarılıdırlar.


Başak (23 Ağustos – 22 Eylül)


Gezegeni Merkür, elementi toprak, uğurlu sayısı 6, taşı koyu safir ve rengi sarı ile yeşildir.
Olumlu Özellikleri: Analizcilik. Dostluk. Dikkat. Ustalık. Cana yakınlık. Temizlik. Titizlik. Alçak gönüllülük. Giyim merakı. Hesap kafası. Esprili konuşma. İyilik isteği.
Olumsuz Özellikleri: Hastalık hastası. İşgüzar. Aceleci. Aşırı tenkitçi. Aşırı titiz. Kolay beğenmez. Geleneklere sıkı bağlı. Aşırı meraklı

Başak Takım Yıldızı (Astronomi)
Başak takımyıldızının ilk dekanatında Coma, ikincisinde başlıca yıldızları Bungula ve Aguna olan Centaurus bulunur. Üçüncü dekanatta, ekliptiğe daha yakın bir yerde ise Caphir ve Spica yani Tohum yer alır.
Başaklar dikkatli ve titiz analizcilerdir. Her şeyi en ince detayına dek hesaplar ve dikkatli olmaya özen gösterirler. Alçak gönüllü ve cana yakın kişilerdir.

Aşırı derecede titiz ve işgüzar olabilirler. Kolay beğenmezler. Bazen aşırı meraklı olabilirler. Detaycı, dikkatli, çalışkan ve zeki olan Başak’lar iş konusunda oldukça başarılıdırlar. Başarıya ulaşmak için ellerinden gelenleri yaparlar. Pratiklikleri sayesinde gerektiğinde olaylara anında müdahale ederler. Yardım etmeyi severler ve insanlara yardım ederken onlardan da mükemmellik beklerler. Çalışmayı ve üretmeyi seven Başak’lar yaşamları boyunca dinlenmeden çalışırlar. Tembellik yapmak onlara zor gelir. Aşırı detaycı olmaları ayrıntılara takılı kalmalarına neden olsa da genelde sağlam adımlar atmasına yardımcı olur. Tutumlulukları bazen cimrilik derecesine ulaşabilir. Yaşadıkları ortam ve temizlik konusunda da aşırı titizlerdir.Kendilerine özen gösterirler.

Terazi (23 Eylül – 22 Ekim)


Gezegeni Venüs, elementi hava, uğurlu sayıları 6 ve 9, taşı zebercet ve rengi mavidir.

Teraziler uyumlu, zarif ve romantik insanlardır. Son derece idealist ve tarafsızlardır. Siyasete ve güzel sanatlara yatkındırlar

Teraziler kararsız ve alıngan olabilirler. Başkalarının etkisi altında kalabilir ve çabucak fikir değiştirebilirler.Terazi’ler dengeye önem verirler. Bir konu hakkında olayları ölçmeden, tartmadan, denge kurmadan karar vermezler. İlişkilerinde de dengeye önem verdiklerinden güçlü adalet duygularına sahiptirler. Haksızlığa tahammül edemezler ve herkese adil davranırlar. Kolay sinirlenmezler, genelde naziktirler fakat ısrar ve zorlanmaktan hoşlanmazlar. Bu gibi durumlarla karşılaştıklarında sabır ve nezaketlerini yitirebilirler. İyi bir konuşmacıdırlar, sakin ve yumuşak sözlerle dinleyenleri etkileyebilirler. 

Akrep (23 Ekim – 21 Kasım)

Gezegenleri Mars ve Pluto, elementi su, uğurlu sayıları 2 ve 4, taşı turkuaz ve renkleri koyu kırmızı ve mordur.
 Olumlu Özellikleri: Güzellik, güzel sanatlara yetenekli. Sevimlilik. Uyumluluk. Zarafet. Romantik. Diplomatik. İncelik. Çekicilik. İdealist. Tarafsız. İyi niyetli. İyi ortak. İyi siyasetçi. Kreatif ve alımlı. Akıllı.
Olumsuz Özellikleri: Kararsız. Alıngan. Hafiflik. Değişkenlik. Flörtçü. Dengesizlik. Aldatabilir oluşu. Tembellik. Çabuk fikir değiştirme. Tesir altında kalmak.

Terazi Takım Yıldızı (Astronomi)
Terazi takımyıldızında Zuben al Ganubi ve Zuben al Schemali isimli iki ana yıldız bulunur. Hydra yani Yılan da bu burcun enleminde yer alır. Bu burcun güneyinde birinci dekanatta, Crusis-Haç, kuzeyinde üçüncü dekanatta, Corona Borealis-Taç bulunur. Bu ikisinin arasında Terazi'ye yakın bir yerde Lupus-Kurt yer alır.
 

Akrepler iyi birer sırdaş, gerçek dostlardır. Kararlı ve çalışkandırlar. Duyguları ve sezgileri son derece güçlüdür ve genellikle duyguların belli etmezler.

Akrepler inatçı, kuşkucu ve dik kafalı olabilirler. Unutmadıkları için kin tutar ve alaycı davranabilirler.Akrep’lerin yaşamın her alanında tutkuları vardır. Arzulu, kararlı, enerjik, kendilerine güvenen insanlardır. Cesurdurlar, tutuğunu koparırlar ve başladıkları işleri yarım bırakmazlar. Güçlerini bakışlarından anlamak kolaydır, bakışlarıyla duygu ve düşüncelerini karşı tarafa kolayca iletebilirler. Mantığıyla hareket etse de aşırı duygusaldır ve duygularına kapılırlarsa tehlikeli olabilirler.Amacına ulaşmak için elinden gelen her şeyi yaparlar fakat gösterişten uzak dururlar. Lüks ve gösterişli yaşamı sevmelerine rağmen, bunu gösteriş için değil kendilerini başarılı ve iyi hissetmek için yaparlar. Cinselliğe aşırı düşkündürler, ihtiraslı ve çok kıskançtırlar. 

Yay (22 Kasım – 21 Aralık)

Gezegeni Jüpiter, elementi ateş, uğurlu sayıları 5 ve 7, taşı lal, rengi mordur.
Olumlu Yanları: Sırdaş. Duygularım belli etmez. Gerçek dost. Cazibeli. Güçlü. Seks sembolü. Çalışkan. Kararlı. Unutmaz. Güçlü sezgiler. Güçlü duygular. Yüksek imajinasyon. Anlayışlı. Dikkatli. Yüksek analiz gücüne sahip. Sevgi. Pişmanlık.Olumsuz Yanları: Kindar. Kuşkucu. Kıskanç. alıngan. Dik kafalı. Suskun. Akrep gibi, zehirleyici. Alaycı. Ben merkezci. İhtiraslı
Akrep Takım Yıldızı (Astronomi)
Akrep takımyıldızının en üstünde, üç dekanı da kapsayacak şekilde, Zodyak'ın dışında Ophiuchus-Yılancı, onun üzerinde Hercules ve Cerberus-Cehennemin Üç Başlı Köpeği yer alır. Bunların hepsinin altında Akrep takımyıldızı bulunur. Hercules yıldız kümesindeki en parlak yıldız, Ras el Gethi'dir.
Yaylar neşeli, dışa dönük, iyi niyetli ve keyifli kişilerdir. Kolay adapte olurlar. Özgürlüklerine düşkündürler ve hayal güçleri oldukça gelişmiştir.


Yaylar aşırıya varacak derecede iyimser olabilirler. İlgileri çok çabuk dağılır, sabırsızdırlar ve başladıklarını çabuk Yay’lar başkalarının zorlandığı konuları bile kısa sürede kavrar ve çözümler üretirler. Kavrama yetenekleri ve becerileri sayesinde her işin üstesinden kolayca gelebilirler. Dikkatsizce riske atılabilirler fakat hatalarından dersler çıkarmayı da bilirler. İçtenlikleri ve iyimserlikleriyle birçok arkadaş edinebilirler. Özgürlüğüne aşırı düşkün olan Yay’lar kısıtlanmaktan ve emir almaktan hoşlanmazlar. Dikkatsiz, kaprisli ve patavatsızdırlar. Çabuk sinirlenirler, kısa sürede sakinleşirler, kin tutmazlar.bırakırlar.İlgisini çekmeyen konularda sıkılırlar ve sıkıldıkları belli etmekten kaçınmazlar.




Oğlak (22 Aralık – 19 Ocak)



Gezegeni Satürn, elementi toprak, uğurlu sayıları 2 ve 8, taşı kehribar, renkleri koyu yeşil ve kahverengidir.

 Olumlu Yönleri: Çalışkan. Güvenilir. Kararlı. İstekli. Sabırlı. Azimli. İhtiyatlı. Disiplinli. Plancı. Espri gücü. Düzenli. Sebatkar. Azla yetinir. Zengin olur. Dayanma gücü yüksek. Sorumlu. İyi eş, iyi anne baba. Mülkiyetçi.
Olumsuz Yönleri: Eğilmez. Dik başlı. İhtiraslı. Kötümser. Kuşkucu. Kindar. Sert. Karamsar. Yalnızlık meraklısı
Oğlak Takım Yıldızı (Astronomi)
Oğlak takımyıldızının ilk dekanınında, hedefine hızla giden bir ok olarak kabul edilen Sagitta bulunur. İkinci dekanatta başlıca yıldızlar olarak Al Tair ve Aquila vardır. Son dekanda ise Dolphin yani Yunus bulunur.
 

Oğlaklar çalışkan, güvenilir, sorumluluk sahibi, sabırlı ve disiplinlidir. Dayanma güçleri yüksektir ve aileye önem verirler.
Oğlaklar son derece dik başlı, kötümser ve kuşkucu olabilirler.
Oğlak’lar işleri ile çok meşgul olurlar. Tembellik yapmaktan hoşlanmazlar, boş zamanlarında bile yapacak işleri mutlaka vardır. İşleriyle çok meşgul olmalarından dolayı ve utangaç yapıları yüzünden insanlarla ilişki kurmakta zorlanırlar. Fakat güvenilir ve dürüst olmalarından dolayı dostlarıyla sağlam ilişkiler kurarlar, asla yalnız kalmazlar. Çok büyük sırları bile saklayarak arkadaşlarına güven verirler ve karşılarındakinden de güven beklerler. Ciddi, tutucu, karamsar ve güçlü iradeleri vardır. Hastalıklara karşı dirençlidirler. Dişleriyle ve kemikleriyle ilgili problemler yaşayabilirler. Bu yüzden sürekli egzersiz yapmaları ve kemik sistemini güçlendirmeleri gerekir. Kilo problemleri yoktur. Güzel yüz hatlarına sahiptirler.




Kova (20 Ocak - 18 Şubat)

Gezegeni Uranüs, elementi hava, uğurlu sayıları 1 ve 7, taşı kalkedon ve rengi elektrik mavisidir
Olumlu Özellikleri: Hümanist. Bağımsız. Dost. Mucit. Orijinalist. Reformist. Sadık. Vefalı. İdealist. Entelektüel. Yeniliğe meraklı. Değişikliği sever. Geçmişe bağlı.
Olumsuz Özellikleri: Umulmadık gariplikler. isyankarlık. Muhalif. Sabit fikirli. Gelenekleri zorlayıcı. Çılgın, tartışmaya meraklı. Dikkati çekmek ister. Çılgın. Kendini beğenmiş. Olmayacak hayaller

Kova Takım Yıldızı (Astronomi)
Kova takımyıldızının ilk dekanatında Güney Balığı, Pisces Australis, ikinci dekanatta ise sırtındaki dev kanatlarıyla Pegasus vardır. Buradaki başlıca yıldızlar, Markab, Scheat, Enif, Al Genib, Homan, Matar'dır. Üçüncü dekanda güzel bir kuğu bulunur. Yaralı olmasına rağmen Samanyolu'nda daireler çizerek dolaşırken, nebulatik yıldızların tam ortasındadır. Başlıca yıldızları bir haç meydana getirir. En parlak yıldızları, Deneb, Azel, Fafoge, Sadr, Adige ve Arided'dir.
Kovalar bağımsız, özgün, değişiklik sevdalısı ve yenilik meraklısıdır. Vefalı ve sadık dostlardır. İnsanları ve bildiklerini paylaşmayı severler.

Kovalar beklenmedik garipliklere ve isyankarlıklara imza atabilir. Kendilerini beğenmiş olabilir ve dikkatleri üzerine çekmek için türlü gariplikler yapabilir.Sınırsız hayal güçleri olsa da Kova’lar gerçekçi, ileri görüşlü ve akılcıdırlar. Bencil olmayan Kova’lar, insanlara olan sevgileri ile tanınırlar. İnsanları mutlu etmeyi; ırk ve cinsiyet gözetmeksizin bütün insanların aynı imkanlara sahip olmasını isterler. Hümanist, idealist ve entelektüellerdir. Modern görünüşlerine rağmen dik kafalı, inatçı ve sabit fikirlilerdir. Herkesle kolayca iletişim kurabilirler fakat ne kadar samimi ve dostça davransalar da arada mutlaka mesafe bırakırlar. Maddiyata önem vermezler. Kova’ların çok fazla sağlık sorunları olmaz. Çünkü hastalıklara karşı dayanıklı ve tedbirlidirler. Farklılığı seven Kova’lar farklı spor ve aktivitelerden hoşlanırlar.

Balık (19 Şubat – 20 Mart)

Gezegeni Neptün, elementi su, uğurlu sayıları 2 ve 6, taşı inci ve renkleri turkuaz ile yeşildir.

Olumlu Özellikleri: Alçak gönüllü. Şefkatli. Sempatik. Hassas. Adapte olabilir. Etkili. Anlayışlı. Nazik. Sezgili. Renkli hayaller. Derin duygular. Sevgiye düşkünlük. Merhametli. Güzel sanatlarda başarılı. İyi niyetli. Yardımsever.
Olumsuz Özellikleri: Belirsizlik. İhmalcilik. Gizlilik. Kolay dağılmak. Zayıf arzular. Kararsızlık. Mücadeleci değil. Karamsar. Çekingen. Alıngan

Balık Takım Yıldızı (Astronomi)
Balık takımyıldızının ilk dekanındaki yıldız grubu Band olarak bilinir. İkinci dekan, güçlü bir ifade ile oturarak, bir elinde bir krallık asası tutan, diğer eliyle de Band'ı yakalamış olan Cepheus'tur. Cepheus'un sağ omuzundaki yıldız Al Deramin, kuşağındaki Al Phirk, sol dizindeki ise Shepherd yani Çoban Yıldızı yeralır. Kuzeyde son dekanatta ise kırılmış zincirleriyle, güzel Andromeda bulunur.


Balıklar sempatik, hassas, nazik, anlayışlı ve merhametlidir. İyi niyetli ve yardımsever kişilerdir.
Balıklar aşırı duygusal ve alıngan davranabilirler. Kararsız, karamsar ve çekingen olabilir, gerektiği halde mücadele vermeyebilirler.Balıklar aşırı duygusaldırlar. Hayal kurma yetenekleri sayesinde sanata karşı eğilimlidirler ve ince ruhludurlar. Arkadaşlık duygularına önem verirler ve yapılan hataları affetmezler. Çok iyi niyetlidirler, anlayışlıdırlar ve herkesle iyi geçinirler. Her ortama çok çabuk uyum sağlarlar. Kolay dağılırlar ve başarılı olmak için motivasyona ihtiyaçları vardır. Mistik güçleri çok fazladır. Sezgileri çok güçlüdür. Yaşamları boyunca yeni şeyler öğrenmek için çalışırlar. Aynı hataları sürekli yinelerler, ders almayı beceremezler. Hastalıklara ve ilaçlara karşı dayanıksızdırlar.Geleneklerine ve alışkanlıklarına önem verdiklerinden değişikliklerden hoşlanmazlar. Merhametlidirler ve insanlara yardım etmekten hoşlanırlar. Estetik zevkleri gelişmiştir. Rahatına fazlasıyla düşkündürler. Evcimendirler, aile bağları güçlüdür ve sadıktırlar.

1 yorum:

  1. Bizi bilgilendirdiğiniz için Ceza Avukatı olarak size teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil