3 Nisan 2012 Salı

Zeytinyağlı enginar

Cumartesi gunü pazara çıktığımda bir cok tezgahda enginar vardı esim pazarlık yaparak 6 büyük enginari ucuza getirdi :) bende yemeğe gelen yengeme ve dayıma bu lezzetli ve bol sağlıklı yemeği yapmaya karar verdim . İtiraf ediyorum ilk denememdi ve sınıfı geçtim :) ve tarif ...


Malzemeler.

6 Adet orta boy enginar
Orta boy kavanoz garnitur
1 limon
1 tatlı kasığı seker
1 çay kasığı tuz
1,5 çay bardagi zeytin yağ
1 adet soğan
2 bardak su

Yapılış

Aldığımız Enginarlari tekrar ılık suda yıkıyoruz . Soğanları yemeklik dograyip yarım çay bardagi zeytin yağ ile kavuruyoruz . Sudan geçirip suzdugumuz garniturleride soganlarla
Beraber 2-3 dk kavuruyoruz . Bu arada zeytinyağı , limonu şekeri ve tuzu karıştırıyoruz bir kapta . Gatniturumuz ılık olduktan sonra tenceremizin dibine Enginarlari yerleştiriyoruz içlerine gatniturlerimizi koyuyoruz üstüne zeytinyağı karışımımızı ekledikten sonra enginarlarin üstüne çıkmayacak kadar su koyuyoruz ve Enginarlar suyu çekene kadar ocakta pişiriyoruz afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder